Voor
iedereen
een thuis

Een verademing!

Het is al weer ruim 3 maanden geleden dat we ons prachtige huis hebben gekocht, de tijd vliegt voorbij en tot op heden nog niet de tijd genomen om een recensie te schrijven voor Vastgoed Advies Oost.

Nu de rust voor ons is weder gekeerd ga ik er toch maar even voor zitten om een goede recensie te schrijven, want dat heeft Vastgoed Advies Oost echt verdiend.

In oktober 2015 besloten mijn toen nog vriend en ik om de flat waar wij woonden te verkopen.

Het leek ons verstandig om hiervoor een makelaar in te schakelen, na even zoeken en wat gesprekken te hebben gevoerd was deze gevonden. Nadat er enige tijd overheen was gegaan is er uiteindelijk een fotograaf geweest en kwam ons flatje op funda te staan.

De maanden gingen voorbij maar nooit kijkers gehad. Ook de makelaar liet vreemd genoeg niets van zich horen en de keren dat ik contact zocht was hij ermee bezig. In Augustus 2016 vond ik het wel welletjes. Inmiddels waren wij getrouwd en we wilden toch wel graag naar een mooie eengezinswoning. De voorkeur voor jaren 50/60 woning. Na contact te hebben gehad met onze VVE beheerder of zij iemand wisten, kreeg ik een positief bericht terug.

Ons contact persoon kende iemand waarmee zij veel had samen gewerkt en zij vroeg of zij mijn telefoonnummer kon doorgeven. Natuurlijk ging ik hiermee akkoord. Binnen een half uur kreeg ik al telefoon van Vastgoed Advies Oost. Diezelfde middag konden zij al langs komen voor een kennismaking en een bezichtiging. Met dit blije nieuws heb ik onze makelaar gebeld, gezien de afspraken die wij hadden met elkaar. De makelaar gaf aan, geen probleem laat hem maar komen en ik hoor wel of hij echt interesse heeft. Zo gezegd zo gedaan.

Vastgoed Advies Oost kwam langs, kopje koffie gedronken en uitgelegd waarom wij de flat graag wilden verkopen, namelijk, een andere woning, mijn gezondheid en woonomgeving. Ze waren zeer geïnteresseerd en legden ook duidelijk hun visie uit en waarom zij onze flat wel wilden kopen. Wat wij als zeer prettig hebben ervaren, zodat je weet waar je aan toe bent. Tijdens dit gesprek hebben wij aangegeven het allemaal te laten bezinken en een week later nog contact te hebben.

Een week later hebben we eerst telefonisch contact gehad om aan te geven dat mijn man en ik verder wilden in dit proces. Uiteraard hebben wij ook onze makelaar hiervan op de hoogte gebracht. Helaas ging het van hieruit veel minder soepel. Dit kwam niet door Vastgoed Advies Oost, maar omdat onze makelaar besloot vanaf dat moment het heft in eigen hand te nemen. Onze makelaar wilde alles gaan bespreken, zonder mijn man en mij. Daar waren wij vanzelfsprekend niet blij mee, want wij willen graag weten wat er speelt. Het gaat natuurlijk niet om een paar centjes. Uiteindelijk heeft Vastgoed Advies Oost rechtstreeks contact op genomen met de makelaar om nogmaals aan te geven dat zij niets willen bespreken over de flat, waar wij niet bij waren. Dit is bij de makelaar in het verkeerde keelgat geschoten. Bij de volgende afspraak bij ons thuis hebben wij daarom ook de makelaar uitgenodigd, helaas liet hij dit afweten en werd dit gesprek gevoerd tussen Vastgoed Advies Oost, mijn man en mij. Tijdens dit gesprek hebben wij laten weten dat het tussen ons en de makelaar niet goed verliep en wij zeer vervelende, dreigende e-mails hebben ontvangen. Om eerlijk te zijn was ik bang dat Vastgoed Advies Oost nu de voorkeur zou geven om alles te cancelen. Niks is minder waar.

Ondanks alle drama bleven zij ons helpen. Dankzij de expertise van Vastgoed Advies Oost konden wij verder in het traject en hebben wij de overeenkomst met de makelaar kunnen beëindigen. Onze flat was immers nog niet direct verkocht, omdat wij zelf nog geen ander woning hadden. Vastgoed Advies Oost ging voor ons op zoek en in september was er een woning gevonden die aan onze eisen voldeed. Na het bezichtigen, even laten bezinken en 2 weken later nog een tweede bezichtiging gedaan, besloten wij een bod uit te brengen nadat wij een gesprek hebben gehad bij de hypotheekadviseur die Vastgoed Advies Oost had aangedragen. Helaas konden deze mensen geen beslissing nemen en lieten zij het afweten. Helaas Pindakaas, door naar de volgende ronde. Na lang speuren op Funda en jaap.nl zijn er via de app nog veel huizen de revue gepasseerd, uiteindelijk werd er dan toch nog een prachtig hoek huis gevonden. Wel veel groter dan we in gedachten hadden maar wel een prachtig huis. Na de bezichtiging hebben we aangegeven dat ze dan voor ons mochten gaan onderhandelen. Helaas werd ook dit huis het niet. We dachten al bij ons zelf, 3 maal is scheepsrecht, en dat was ook zo. Na wederom het nodige heen en weer geapp, telefoontjes en e-mails had Vastgoed Advies Oost onverwacht een huis in de portefeuille gekregen waarvan zij dachten dat dit huis wel geschikt voor ons zou zijn. Na de bezichtiging waren we gelijk verliefd, een jaren 60 huis met prachtige rode bakstenen en een erker. Het huis is gedeeltelijke gemoderniseerd maar heeft ook nog wat werk. Super! Gelijk na deze bezichtiging hebben we ja gezegd en ging het balletje rollen. Echter begon nu de grootste uitdaging. Omdat we, zoals ook verwacht, met een rest schuld bleven zitten was het moeilijk om de hypotheek rond te krijgen, Vastgoed Advies Oost heeft verschillende constructies bedacht en deze hebben we steeds besproken bij hen op kantoor onder het genot van een kopje koffie. Helaas bleek keer op keer dat het niet mogelijk was. Onze droom viel in duigen voor ons gevoel. Maar Vastgoed Advies Oost bleef positief wat ook ons op de been hield, ze bleven volhouden en aangeven: ”maak jullie geen zorgen, het komt goed, we gaan deze droom realiseren”.

Door alle stress en veranderingen hadden wij er inmiddels slapeloze nachten van. Omdat we toch alle vertrouwen hebben gehouden in Vastgoed Advies Oost besloten we toch in november ons hele hebben en houden uit de flat in te pakken en naar de opslag te brengen. Half november zijn we daarom bij mijn ouders gaan logeren zodat we iets meer rust konden creëren. Uiteindelijk kregen we vlak voor kerst de verlossende woorden: “Het is rond” Gefeliciteerd! De overdracht heeft op 8 januari 2017 plaats gevonden en we zijn nog nooit zo opgelucht geweest.

Ik wil niet weten hoeveel werk Vastgoed Advies Oost heeft verzet voor ons, het moeten bergen geweest zijn! Naast deze hersenkrakende oplossing die gevonden is willen wij ook hulde uitspreken hoe zij ons geholpen hebben met alle stress die wij hebben gekregen door onze makelaar.

Maar ze hebben gelijk gehad: “Alles komt goed!”. Dat is helemaal waar, want alles is goed gekomen.

We wonen nu in een prachtig huis waar we zeker de komende 30 jaar gaan wonen en Vastgoed Advies Oost is altijd van harte uitgenodigd voor een lekker kopje koffie.

Familie de Jong

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan
Mail of bel +31 (0)74 2508700 voor een vrijblijvende afspraak met onze adviseur Gertjan Kreijenveld.